Gastenboek

Monica schreef op 10-12-2016 06:00

Helen heeft ons fantastisch geholpen met het uitzoeken van een nieuw zadel voor ons paard. Met veel geduld en vakvrouwschap heeft ze zijn zadel aangemeten, speciale singelstoten voor ons gemaakt en begrip gehad voor onze situatie. Kan Helen dan ook zeer aanbevelen! 

Tijnie van Gerdingen schreef op 22-06-2016 12:40

Wij zijn op vakantie in Gelderland en voordat we vertrokken viel me op dat het zadel niet prettig lag. We hebben ons paard sinds een paard mnd. Het knaagde erg aan me en toen Helen gebeld die gelukkig nog een gaatje voor me had. Zadel netjes aangepast en een pad erbij, nu ligt hij weer prima en kunnen we zonder problemen verder rijden. Heel erg bedankt voor de snelle service en hulp.

ingrid van oppen schreef op 18-03-2016 15:20

Happy horse doet zijn naam eer aan, ik ben weer helemaal happy met mijn zadel.
Vorig jaar een nieuw zadel gekocht op advies van de verkoper laten bijvullen, resultaat een boos paard en geen plezier meer met rijden.
Helen laten komen , met veel rust liefde en professionaliteit alles nagekeken. Uitslag was een bobbelig scheef zadel .
Helen heeft de vulling verwijderd en het zadel weer mooi recht gemaakt.
Ik ben zeer tevreden over haar deskundigheid en eerlijkheid .
Ze gaat met je paard om alsof het haar eigen paard is.
We hebben weer veel plezier met rijden en blijven klant bij haar ,zo nodig.
Ik zal haar zeker bij iedereen adviseren.
Dank je wel helen.
Een zeer tevreden klant
Groetjes ingrid

 

Angela Hooghordel schreef op 04-01-2016 15:41

Ik heb nou al een poos les van Bianca Lodeweegs zij is van www.joy4horses.nl, ten eerste geeft zij heel fijn les en is zij echt een aanrader, maar nou had ik een probleem en deze heb ik voorgelegd bij Bianca.

Mijn zadel verschoof al een hele tijd naar achteren, soms moest ik tussendoor van mijn paard af om hem weer goed te leggen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, want een zadel hoort gewoon goed te liggen.
Bianca verwees mij naar Helen van Dijk. Op deze manier ben ik dus bij Helen terecht gekomen.
Ik heb Helen gelijk een berichtje gedaan via de app en ze kon 2 weken later al langs komen, omdat ze dan bij mij in de buurt was.
Helen heeft eerst de hele stand van mijn paard en zadel bekeken.
De kussens waren door de vorige zadelmaker VEELSTE hard opgevuld en ook nog eens ongelijk. Helen heeft heel veel wol uit mijn zadel gehaald. Mijn zadel lag nu goed op mijn paard. Wel moest ik een wollen onderlegger kopen, want dit zou veel fijner zijn voor mijn paard.
Mijn zadel ligt nog steeds super en verschuift echt niet!!! Zo fijn dat ik tussendoor niet van mijn paard af hoef.
Helen is echt een vakvrouw en weet waar ze het over heeft en neemt de tijd ervoor.
Helen hééééél erg bedankt voor je hulp.

Groetjes Angela Lachen

Patricia schreef op 01-03-2014 23:38

Helen heeft een aantal maanden geleden een zadel opgemeten voor mijn paard. Hij was altijd met een luchtzadel gereden maar dat lag niet meer fijn en ik heb uit financieel oogpunt deze keer gekozen voor een wol gevuld zadel.
Hij heeft als 2 jarige in de sloot gelegen en hier een beschadigde halswervel en een zenuwbeknelling in zijn lendenen aan over gehouden. Het is dus niet het makkelijkste paard om een zadel op aan te passen. In het begin lag het even goed maar later bleek dat hij er toch last van had. Het zadel is toen weer aangepast door Helen en lag zo te zien ook echt weer goed maar toch kreeg mijn paard weer last. Hij kan dus blijkbaar niet fijn bewegen onder een wol gevuld zadel. Helen is toen langs geweest om weer zadels te passen en raadde me aan om het oude zadel weer eens te passen en dat lag zowaar weer goed doordat hij meer bespiering had gekregen. Ze heeft het zadel wat ik van haar gekocht had weer terug genomen! Echt super service, ze is er duidelijk voor de paarden!! Helen bedankt voor al je moeite!!

Piet de Korte schreef op 07-08-2013 21:00

December 2011 kocht ik mijn eerste eigen paard, omdat ik met pensioen ging en er tijd voor had. Wisdom is een Oldenburger van 10 jaar oud en gefokt als springpaard. Ik kocht een goed tweedehands zadel, Kieffer Aachen, bij een bekende zadelverkoper. Al zeer snel kreeg ik problemen met Wisdom. Hij viel sterk zo sterk af dat zijn ribben zichtbaar werden. Hij werd nukkig en heeft me in de zomer van 2012 enkele malen op buitenritten afgeworpen. Zijn rug werd alsmaar gevoeliger en ik werd gedwongen minder met hem te rijden enm de roskam te vervangen door een borstel. Op mijn verzoek keek mijn zadelverkoper het zadel nog eens goed na. Doordat Wisdom zo was afgevallen vond hij het wat te ruim, maar de vorm was goed en hij adviseerde me een gelpad of andere opvulling te gebruiken. De problemen bleven echter toenemen en herfst 2012 kreeg hij de eerste behandeling van een osteopaat, wat geweldig hielp. Toch was dat niet voldoende. Er kwam een tweede behandeling en ik begon met recht richt oefeningen en rug massage om de problem,en onder controle te krijgen. Ook kwam de zadelverkoper op mijn verzoek nogmaals langs, want Wisdom was begonnen te protesteren tegen het zadel opleggen door zijn been op te trekken en te trappen tijdens het zadelen. Ik kreeg weer hetzelfde advies. Met vier dagen rijden en drie dagen longeren in de week hield ik de situatie net onder controle. Hiervoor was ook dagelijkse massage van zijn rug nodig. Ten einde raad zocht ik expertise van een ander zadelexpert. Via het internet kwam ik bij Helen terecht. Ongeveer een maand geleden bracht ze ons een bezoek. Volgens haar inzicht paste het zadel niet goed. Het droeg voornamelijk in het midden en nauwelijks aan de voor en achterzijde. Gelukkig liet het zich aanpassen door wol weg te nemen in het midden en toe te voegen aan de voorzijde bij de boom. Nu een maand later heb ik een ander paard. Zijn rug en buik zijn voller geworden en de gevoeligheid van zijn rug is geheel verdwenen. Ik gebruik de roskam weer zonder enig probleem. We rijden weer zes dagen per week en slechts één dag rust of longeren. Ik masseer zijn rug nog wel, maar dat lijkt eigenlijk niet meer zo nodig. Ook zijn we weer begonnen met springen, wat heel goed gaat. Zijn humeur is sterk verbeterd. Hij loopt niet meer onder me uit, hij schrikt nauwelijks meer op de buitenritten en blijft staan bij het opstijgen. Helen bedankt wat je voor ons hebt gedaan. Dit verhaal toont weer eens aan hoe belangrijk een goed passend zadel is en dat niet alle zadelverkopers goed werk leveren.

anja eigenbrood schreef op 25-12-2012 12:31

wat ben ik toch blij met mijn zadel. ongeveer 3 jaar geleden een nieuw zadel bij jou aangeschaft. goed geluisterd naar mij en goed gekeken naar mijn paard met mijn en haar gebreken. na wat correcties link en rechts omdat het een niet zo makkelijk paard is maken we super vorderingen. vandaag op het strand gereden en tijdens lekker in de zee stappen ging ze in ene springen en huppen in de zee.(kwam een fietser achterop aanrijden op het strand) was erg spannend maar kon goed blijven zitten dankzij dit zadel. in die 3 jaar heb ik dit meerdere malen gezegd dat ik heel blij ben met dit zadel!
 

judith schmidt schreef op 13-06-2012 20:35

ik heb een paar maanden geleden een thorowgood dressuurzadel aangeschaft op advies van helen.
helen werkt heel prettig, rustig en geduldig. luistert goed naar wat je wilt met het zadel en kijkt uiteraard wat er dan passend is.
ik gebruik het voor langere buitenritten en dressuur. tot nu toe bevalt het zadel uitstekend: ligt fijn op mijn paard en ik heb er nog geen zeer achterwerk in gehad, ook niet op langere ritten.
groot voordeel vind ik dat het kunststof is: licht in gewicht en makkelijk in onderhoud.

Lien Perk schreef op 09-05-2012 10:55

Net een nieuw Frank Baines Elegance dressuurzadel via Helen aangeschaft. Helen had bedacht dat dit wel eens voor zowel paard als amazone de beste keus zou kunnen zijn en daar bleek ze gelijk in te hebben. Na het passen van nog wat andere zadeltjes, hebben we deze 2 weken op proef gehad en ik ben er helemaal weg van. Ligt goed, zit heerlijk en zorgt voor een optimale houding tijdens het rijden. Helen bedankt voor je expertise en tot snel voor de nacontrole!

Ria van der Voorn schreef op 07-05-2012 22:34

Helen is vanmiddag langs geweest omdat van een grote KWPN er over ben gestapt naar een ” Freiberger” omdat wij, mijn man en ik samen veilig willen mennen.
Het zadel was aangemeten op een groot paard 172 schofthoogte met schoft, nu!! een ” Freiberger”, geen zichtbare schoft 160, wel breder. Beetje overbouwd volgens Helen.
Ik vind haar fantastisch met geduld en tact van buitenbak naar binnenmanege het maakt er niet uit, ik vind haar een VAKVROUW, 
Er hangt een prijskaartje aan maar dan hebt je ook wat.
Ga de komende weken mijn aangepaste zadel gebruiken, laat meer weten.

Helen bedankt  

Roxanne Uljee schreef op 27-01-2012 16:33

Helen heeft op 18 januari bij mijn 6 jarige friese merrie haar zadel opgevuld omdat ze begon te staken doordat het zadel teveel aan de voorkant drukte. nu eenmaal opgevuld hebben we nergens meer last van. En rijd ze weer als een zonnetje.  We laten haar zeker 1 keer per jaar komen voor een zadelcheck. Renske en ik zijn je erg dankbaar.
Groetjes Roxanne en Renske te Zwaanshoek.

Pieter Dorhout schreef op 07-12-2011 13:27

Helen heeft vandaag het zadel van mijn paard opgevuld. Ze deed dat snel en zeer vakkundig ter plaatse. Het zadel, dat eerst pijnlijke drukplekken gaf, ligt nu weer perfect.

Hartelijk dank,

Pieter 

lonneke schalkwijk schreef op 29-10-2011 11:16

Ook ik ben zeer tevreden over Helen en haar service, ze trekt echt alle tijd uit voor je vragen en je paard, altijd vriendelijk en goedgehumeurd.
Gisteren is er een manueel therapeut langsgeweest voor mijn paard en wilde zien hoe dat mijn zadel ligt.. Ook hij was uitermate enthousiast over het vakwerk van Helen, hij zei dat hij dit zelden tegenkomt een zadel wat zo perfekt ligt op een paard, zijn woorden: om te zoenen… Kortom zeker een aanrader …. !!

jeannette schreef op 11-09-2011 21:08

ik heb bij Helen 2 nieuwe zadels aan laten meten voor mijn 2 D-pony’s. over 1 zadel, die voor de pony van 26 jaar ben ik zeer tevreden, de afdruk van het oude zadel is nu niet meer op haar rug te zien. ze krijgt dus ondanks haar leeftijd nog weer wat spier op de rug.

op de andere pony, 6 jaar, met een korte rug, daar kon geen groter zadel op dan een 17 inch, maar dat paste niet goed met de kleine, maar stevige amazone die erop reed. maar helen had wel een zadel waar de ruimte naar opzij weg kon. nu zat het zadel wel lekker, maar de pony kreeg toch last van de rug in het lendenen gebied. dus achter het zadel. in gesprek met Erik Daaleman over zadels merkte ik dat dit probleem bij hem bekend is. hij noemde het en passant, dus ben ik niet de enige die dit is overkomen. voor we erachter kwamen dat het aan het zadel lag (je denkt eindelijk een goed passend zadel te hebben) was er helaas veel leed geschied.
bij deze wil ik dus iedereen waarschuwen voor dit soort problemen.

overigens doet de pony het heel prima onder het oude, maar niet echt goed passende, 17,5 inch zadel. ze krijgt van dit zadel geen last van haar rug.
verder waardeer ik zeer wat Helen doet!
met groet, jeannette.

Sarine schreef op 18-05-2011 13:16

Hoi Helen,
Ik wil je nog reuze bedanken voor de second opinion bij het franse springzadel van Devoucoux dat ik elders had gekocht maar dat helemaal niet goed bleek te liggen op mijn paard. De verkoper zei dat het prima paste maar ik had zo mijn twijfels. Zo kwam ik bij jou terecht. Ik kende je niet maar ik zocht een MSFC-er die onafhankelijk was en mij zou kunnen aangeven of het zadel nu wel of niet paste. Nadat je mijn paard had opgemeten en je het zadel goed had bekeken kwam je tot de conclusie dat het beter was dit zadel nooit te gebruiken om mee te springen, zo beroerd lag het op mijn paard en zo beroerd was de drukverdeling. Doordat je alle argumenten waarom het niet paste zo degelijk op papier had gezet, kon ik de verkoper overtuigen en heb ik (na veel aandringen) mijn geld uiteindelijk terug gekregen. Nogmaals enorm bedankt!!! Ik kan je bij iedereen aanbevelen, je advies is oprecht en eerlijk!
vriendelijke groet, Sarine

Jolanda Bosch schreef op 09-04-2011 19:51

Hoi Hellen,
Woensdag mijn eerste spring les gehad met mijn nieuwe zadel .
Het ging super!!!!!
Wat een fijn zadel en goede service geef je toch.
Ik ben zeer tevreden met de 2 zadels van thorowgood.
Ga zo door meid.Knipogen

Groetjes Jolanda

Mirjam den dunnen schreef op 22-01-2011 18:07

haai Helen,

Dank je wel voor weer geweldige service en wat een prachtige zadels hebben Zalsa en Vlinder nu!!!
Wij bere-trots en de paarden lopen als zonnetjes onder hun nieuwe zadels.

Tot ziens!!!
groetjes, Mirjam, Sarah en Michaël

Els Keuning schreef op 27-09-2010 11:53

Hi Helen,

Nino en ik zijn nog steeds erg blij met ons nieuwe zadel!! Ik zit er echt lekker op en Nino loopt er lekker onder, wat wil je nog meer!!? Kreeg ook de complimenten van Bianca tijdens de les. Over hoe mooi het zadel op Nino ligt:-)

Je vraagt ook om verbeter punten…….. Nou, vond het soms wel eens lastig en vervelend dat je zo slecht te bereiken bent. Maar dat was d elaatste keren al beter dan de eerste keren dat ik je porbeerde te bellen.

Maar goed, al met al zijn Nino en ik helemaal blij!!!

Groetjes Els

Aleida Boone (Promiss) schreef op 22-09-2010 17:37

Hoi Hellen,

Bedankt voor de goede service!!

We zijn zo blij dat het zadel goed is en dat de service die jij bied top is!

We raden je bij iedereen aan. We zijn zo blij dat we eindelijk een passend zadel hebben voor Promiss.

Nogmaals bedankt voor de top service.

Groetjes,

Aleida

Kim Boënne schreef op 30-06-2010 20:34

Hoi Helen,

vanavond gereden de 3e keer nadat jij bent geweest, Lundi loopt super is vrolijk en heeft er weer plezier in!
Dus ik ben ook helemaal blij!
Super bedankt dat je ons zo goed hebt geholpen!

Groetjes Kim en Lundi uit Klarenbeek

Helen schreef op 25-05-2010 17:58

Hallo Helen,

Wilde je even laten weten dat ik afgelopen weekend met Plakarna en haar WOW
zadel een heerlijk
ritje van 64 km heb gereden in de limburgse heuvels. Sinds twee jaar weer
een wedstrijd
gereden en ze liep super! Ze sprong makkelijk aan in een linker galop, waar
ze altijd veel
moeite mee heeft gehad en ze liep als een tierelier.
Groetjes Helen

 

Nicole Rozema, Klarenbeek schreef op 09-02-2010 14:44

He Helen,
ik heb een erg goed gevoel bij mijn nieuw zadel en ondanks ik
nu maar een keer ermee gereden heb, voelt het al zo, als of mijn
paard ervan opknapt. Bedankt voor je advies , ik ben erg blij.

Groetjes, Nicole

Loesmarie van den Berg schreef op 31-08-2009 20:12

In het voorjaar (2009) is Helen bij ons geweest om op diverse paarden zadels te passen. Ik kende Helen niet. Wat mij erg aansprak was haar blik op het moment dat ze mij zag…. Helen wist het meteen. Bij zo’n persoon(lijkheid) hoort zo’n zadel. De ruggen van de paarden werden goed opgemeten en in kaart gebracht. Het juiste zadel werd erbij gepakt en rijden maar. Slechts 2 zadels had ik nodig om een keuze te maken. Ik ben erg kritisch en daarom verbaasde het me dat Helen uit al die zadels het schot in de roos trof.

Nu ruim een half jaar verder, ben ik nog steeds erg blij met de keuze die ik gemaakt heb. Wat mij opgevallen is, is dat het inrijden van dat nieuwe zadel, heel gemakkelijk ging. Ook de afterservice van Helen (de nacontrole) was perfect. Eigenlijk hoefde er niets te gebeuren, dus dat geeft ook weer aan dat alles in één keer goed was gegaan.

Prettig om zo zaken te doen!

Helen, succes met de business,

Groeten, Loesmarie  uit Dalfsen
(je weet wel, van de Opritverklikkers) 

Madeleine Dijkstra schreef op 08-07-2009 07:38

Hoi Helen,

Het Frank Baines zadel dat je voor mij hebt aangemeten bevalt enorm goed! Ben nu wat meer gewend (en Romeo ook) en het rijden gaat al stukken beter! Ik krijg ook veel positieve opmerkingen over de kleur van het zadel, ben erg blij dat ik voor bruin heb gekozen. Veel plezier bij Frank Baines!

groetjes Madeleine

Suzan schreef op 21-06-2009 11:13

Hoi Helen,

Na een hele bende ellende met zadels die niet passen, werd jij mij geadviseerd. Direct klonk het proffesioneel! Mijn pony had de rug net weer beter, met opstappen bokte hij altijd zo verschrikkelijk dat ik met lood in mijn benen opstapte. De lol was weg, bij ons beiden. Nu heb ik een torrowgood van jou en jawel, hij bokt niet meer, galoppeerd met de neus over de grond in het bos rond en de lol is helemaal terug! Zelfs al een endurance wedstrijd gereden met dit zadel en hij had geen eens spierpijn! (ik wel uiteraard :D)
Ik wil je ontzettend bedanken voor je proffesionele tips, je goed liggende zadel en je hulp! Helen BEDANKT!

Groetjes,
Suzan en Bobar!

happyhorse schreef op 17-06-2009 18:54

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie bezoek aan het gastenboek.
Ik hoop op veel berichtjes van jullie met positieve ervaringen maar ook de dingen waar ik verbeteren kan zijn natuurlijk welkom.
Alvast veel plezier met het vullen van dit gastenboek.

groeten,

Helen