Nieuwtjes

augustus 2016; Refresherday in Moulton GB. Fijne opfristraining gehad met zeer diverse onderdelen. Nadruk lag op het scheef gaan van zadels gerelateerd aan paard en ruiter asymetrie. Verder moeilijke cases besproken met verschillende collegas waardoor je blik weer wat verruimd wordt.

Januari 2016; Bezoek BETA voor het spotten van de laatste trends op zadelgebied. Aansluitend een scholingsdag georganiseerd door de firma Fairfax waarbij het nieuw ontwikkelde hoofdstel van Fairfax in de spotlights zal staan. Deze dag zal tools geven om het betreffende hoofdstel op een correcte manier aan te kunnen meten


Juli 2014; Met 3 collegas op naar de refreshercourse van de SMS in Northhampton GB. We hebben weer bijgepraat met onze engelse collega’s, hebben alle nieuwe produkten kunnen bekijken en natuurlijk het belangrijkste een enorm leerzame opfristraining gehad, gegeven door centaur biomechanics. Hierbij werd het uitlezen van het gangwerk in combinatie met de drukmeetmat gebruikt om allehand zadelissues te testen.

3 maart 2014 Oefendagje met de Barnsbymannen ; Afgelopen week zijn de 2 zadelpassers /zadelmakers van Barnsby in Loenen geweest om de nieuwe itree te demonstreren en de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Het lijkt erop dat Barnsby een enorm mooi produkt in handen heeft gegeven van Happy Horse. De bedoeling is om nu fanatiek aan het passen te slaan met de verschillende modellen en een hoop paarden en hun ruiters blij te gaan maken met een fijn Barnsbyzadel.

21 april 2013; EDUCATIEVE DAG IN VORDEN, zie voor meer informatie over deze dag www.oldehietmoat.nl Op deze dag wordt het paard van verschillende kanten bekeken (gebit, spieren,bitten, ostheopatie, freestyle etc) en ook wordt op deze dag  een demostratie gegeven van de itree zadels van Barnsby.

  Performancesingel Fairfax
Er was al een hoop over te doen geweest in de engelse pers; de nieuwe singel van Fairfax. Het best bewaarde geheim van het britse equestrian team op de olympische spelen. Een revolutionair ontwerp dat in de drukmeettesten hele goede dingen laat zien. Paarden gaan met deze singel meetbaar beter presteren!

De singel is opgenomen in mijn assortiment. Klanten die een controle laten doen mogen hem uitproberen bij de check. Vraag erna bij mijn bezoek.


Dagje zadelfitten met de designman van K&M/fairfax, oktober 2012
Om een beter beeld te krijgen van de uitdagingen waar wij in Nederland met de conformatie van de verschillende type paarden mee te maken krijgen is de zadelmaker van K&M een dagje met me mee op pad geweest. We hadden een leuke diverse groep paarden, van fries tot kwpn, van trekpaard x tot haflinger. Dit leverde al met al interessante inzichten en discussies op waar zeker wat mee gedaan kan worden. Dank aan de bezochte klanten die allemaal even gastvrij reageerde op het extra bezoek!

Bijscholing SMS juli 2012
In het engelse Northhampton werd ook dit jaar weer een interessante bijscholing verzocht door de society. Samen met 3 collegafitters hebben we deze opfristraining gevolgd. Interessant was een uitgebreidde clinic van een dierfysio welke de kennis van het spierenstelsel en de werking hiervan weer van de puntjes op de i heeft voorzien.
Ook was er tijd ingericht voor de zadelmakerijen om hun nieuwe produkten te laten zien. Barnsby heeft bijvoorbeeld een nieuwe boom ontwikkeld welke, onbeperkt en zonder de nadelen van het normale aanpassen, middels een machine vergroot en verkleind kan worden. Ook de zijrails van de boom gaan mee in deze verandering dus een zeer interessante ontwikkeling waar we denk ik veel meer van gaan horen.

Trainingsdagen wow december 2011 
Sneeuw en kou trotseren zijn 2 collegas en ondergetekende naar wow vertrokken om weer even de puntjes op de i te zetten mbt de kennis en kunde rond het aanmeten en afstellen van de wow. Een leerzame paar dagen.

Deelname preventief gezondheidsonderzoek
In September starten we een combinatie onderzoek met dierenarts en afstuderend ostheopaat Ingrid v.Aalten. Liefhebbers kunnen de zadelcheck combineren met een preventief gezondheidsonderzoek van hun paard/pony. De gecombineerde afspraken kunnen gemaakt worden voor de vrijdagen. Zie voor meer informatie het kopje preventief gezondheidsonderzoek op deze site.
Mocht je mee willen doen aan dit onderzoek dan kan je dit kenbaar maken middels een mail via ons contactformulier.
Inmiddels is het onderzoek in combinatie met de zadelcheck afgelopen.


Bijscholing SMS juni 2011;
Met 3 collega’s naar het bijscholingsseminar in Engeland getogen. Onderwerp was “fitting the weard and the wunderfull”. Het beloofde een interessante dag te worden.
Men had erg zijn best gedaan om de meest aparte conformaties op te trommelen om als voorbeeld te dienen. Van een kruizing Belg/warmbloed tot een typische welsh A zonder schoft en rond buikje… Al met al een leerzame dag om de “problemen” uit de dagelijkse praktijk met elkaar te kunnen bespreken.
De volgende dag verschillende van de zadelmakerijen bezocht in Walsall en ook weer de techische kennis van wat wel en niet mogelijk is bijgespijkerd. We kunnen er weer helemaal tegen!

BETA 2011;
Elk jaar is in februari in het NEC in Birmingham de grote zadelmakersvakbeurs de BETA. Op deze beurs komen de nieuwe uitvindingen in de schijnwerpers, worden de nieuwe trends onthult en is het heerlijk snuffelen tussen allerlei kramen met de meest uiteenlopende zaken op paardengebied. De eigen leveranciers van Happy Horse Advies zijn hier aanwezig en er is de mogelijkheid om te kijken of er evt andere interessante mogelijkheden zijn. 1 zadellijn viel op door de mooi gevormde kussens en afwerking en de zachte vulling en zijn daarmee (voorlopig) in het assortiment opgenomen.

januari 2011
Officiele aansluiting als qualified saddlefitter ontvangen voor 2011.

Op voor het internationaal erkende Engelse zadelpasdiploma van de Society of Master Saddlers in Warwick GB. Augustus 2010
Omdat ik grote waarde hecht aan goede bijscholing en omdat je nooit uitgeleerd bent in ons vak ben ik, ook weer samen met 3 enthousiaste collega MSFCers naar Engeland getogen om daar de vuurdoop te doorstaan; Het examen voor zadelpassers van de Engelse SMS. Samen met mensen uit alle werelddelen (o.a. australie, Zuid Afrika, Israel en natuurlijk Engeland) een week lang intensief bezig geweest met alle aspecten van ons mooie vak met als afsluiting een pittige praktische examendag!
Maandag was het feest want de erkening is binnen. Binnenkort kan dus ook het Engelse SMS logo op deze site vertoond worden!

Trainingsweek WOW zadel maart 2010
Samen met 2 collega zadelpassers ben ik naar het mooie Kent vertrokken om een weekje te WOW-en.
Doel van deze reis was om de fijne kneepjes en mogelijkheden van het WOW zadel beter te leren kennen. De trainingen, waarbij ook het afstellen van de flair een groot deel van uitmaakten waren zeer interessant. Het is verbazingwekkend om te zien hoe een kleine aanpassing van de lucht een enorm verschil kan maken in de manier waarop paard en ruiter functioneren.
Helemaal enthousiast over de mogelijkheden van het wow zadel weer teruggekomen in Nederland!


Horse event 2009
Samen met enkele andere MSFC collega’s heb ik de stand bemand (of bevrouwd in ons geval) voor de MSFC. We hebben veel aanloop gehad met goede belangstelling voor zowel de opleiding als het keurmerk voor de zadelpassers.

Juli 2009
Werkbezoek aan Frank Baines. Om het maatwerk op een nog hoger plan te krijgen ga ik de 1e 2 weken van juli in Engeland meewerken in de zadelmakerij van o.a. Frank Baines. Ik hoop hierdoor nog specifiekere mogelijkheden te leren om bepaalde zadelproblemen op te lossen of al bij het maken op te laten lossen. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de bevindingen hou dan de site in de gaten!

Juni 2009
Happy Horse zal aanwezig zijn in de stand van de MSFC op het evenement in Heteren op manege de Fruithof; “waar kan ik heen met een gezondheidsprobleem” .
Samen met enkele collega MSFC-ers verzorg ik op dit evenement voor onze beroepsgroep enkele lezingen en clinics op het gebied van zadelpassen.
Kijk voor meer informatie over deze beurs in de paardenbladen.
Misschien tot ziens op 14 juni!


Februari 2009
Vanaf deze maand kunt u bij Happy Horse Advies ook terecht voor het inbouwen van flair in uw zadel. Ik ben hiervoor officieel bevoegd. Dit luchtsysteem (NIET TE VERWARREN MET HET CAIRSYSTEEM VAN WINTEC!) zie ik zelf als de oplossing voor heel veel pasproblemen. Ik verwacht dan ook dat in de toekomst veel mensen over zullen stappen op “luchtzadels”. De paarden zullen het alleen maar toejuichen!

Ook zal het mogelijk zijn om een combinatie te maken tussen lucht en wol, waarbij de voorkant van het kussen lucht- en de achterkant wolgevuld zal zijn. Dit biedt voor het paard het comfort van de schoudervrijheid en geeft veel ruiters net even de stabiliteit die men nodig heeft om de beweging beter te kunnen uitzitten.

19 januari 2009
Komende week kunnen belangstellenden op paard 2009 in Hardenberg bij de MSFC stand langskomen met zadelvragen. Ook enkele voorbeelden van de MSFC zadels zullen hier te bewonderen zijn.

1 januari 2009
Happy Horse Advies wenst iedereen een heel gezond, gelukkig en sportief 2009 toe!

28-09-2008 Cursus “made to measure bridle”

Om ook aan de vraag naar handgemaakte hoofdstellen te kunnen voldoen heb ik afgelopen week in een aantal dagen onder begeleiding van een gecertificeerd zadelmaker uit Engeland een “pashoofdstel” gemaakt.
Met dit hoofdstel kan ik eenvoudig de maten nemen van een paard of pony waarna ik met deze maten een voor dat betreffende paard perfect passend hoofdstel kan maken. Foto’s van dit pashoofdstel volgen nog.
Hiermee krijgt de eigenaar de mogelijkheid zijn of haar unieke, perfect passende eigen hoofdstel te ontwerpen qua kleur, dikte van het leer, keuze van de gespen etc.

12-9-2008 Overeenkomst zadelmakerij Frank Baines

Als 1 van de weinigen in Nederland heeft Happy Horse Advies een overeenkomst kunnen sluiten met de topzadelmakerij “Frank Baines” in Engeland. Zij zijn bereidt gevonden om maatwerkzadels te leveren aan klanten van Happy Horse Advies.
Vooral de mogelijkheid om deze zadels te kunnen bestellen met het flairsysteem kan heel veel toevoegen aan de kans om zadelproblemen op te lossen.
In november komen enkele paszadels naar Nederland (met zowel flair als wolvulling) zodat belangstellenden deze uit kunnen proberen op hun paard.

9-9-2008 Winnaars verloting NH Dag!

Afgelopen zondag tijdens de NH dag te Arnhem konden de bezoekers meedoen aan onze verloting. Hiermee konden 2 deelnemers een gratis zadelcontrole winnen.
Inmiddels zijn de 2 winnaars bekend.

De gelukkig winnaars zijn:

* Ellen Vulperhorst uit Oosterbeek
* Debbie Bosman uit Kleve (D)

Van harte gefeliciteerd met jullie prijs!
Binnenkort zullen de winnaars benaderd worden voor een afspraak.

8-9-2008 Stand NH Dag;
Helaas was het weer grote spelbreker tijdens de NH-Dag in Arnhem. Het kwam met bakken naar beneden…. Voor het publiek en de deelnemers aan de verschillende workshops niet al te plezierig. Gelukkig was er tussen de buien door toch nog flinke belangstelling voor het stodorp en hopelijk zijn we er in geslaagd toch weer wat mensen te laten nadenken over hun zadel en de geschiktheid hiervan voor het paard.

21-06-2008 Stage Schotland
Afgelopen juni ben ik in Schotland geweest om een paar dagen mee te lopen met Masterfitter Kay Hastilov. Zij is zowel zadelpasser al ook zadelmaker en heeft in de afgelopen 40 (!) jaar veel paarden geholpen aan een goed passend zadel.
Het was een voor mij zeer leerzame trip waarbij de theorie van de opleiding mooi overvloeide in het zien in de praktijk. Voor mijn klanten zal dit betekenen dat ik nog beter advies kan geven bij het vinden van een passend zadel en meer oplossingen heb bij problemen.

15-8-2008 Training zadelreparatie en opvullen
In augustus hebben wij met 7 man een opfrismodule gevolgd om reparaties van zadels en vooral het correcte opvullen nog beter te kunnen uitvoeren. Onder de bezielende leiding van de Engelsman Laurens hebben we verschillende technieken aangeleerd en verbeterd en veel merken zadels opengemaakt. Voordeel hiervan is dat je beter inzicht hebt in de bouw van de boom van verschillende merken en zo betere keuzes kunt maken wat geschikt is voor welk paard.