Prolite Pad

3 in 1 protectie van prolite; Hoe werkt het?

1.       Prolite vangt de klappen op van (tijdelijke) drukpunten die kunnen ontstaan door o.a. de beweging van de ruiter. Hierdoor kunnen de gevolgen van ongemak voor het paard (van een klein moment van verhoogde druk tot serieuze blessures) voorkomen worden.

 

2.       Prolite verdeeld de druk van het zadel en de ruiter over een groter oppervlak en zorgt voor verlichting van eventuele drukpunten die blauwe plekken  geven en op langere termijn zelfs diepe drukkingen kunnen veroorzaken .

 

3.       Prolite absorbeert ook laterale beweging en blijft stil t.o.v. de huid. Hierdoor wordt voorkomen dat ongewenste frictie ontstaat dat kan leiden tot pijn en discomfort van het paard.

 

 
 
 

 

Door de speciale stoffen waarmee de pad is opgebouwd en de verschillende mogelijkheden om de pad te gebruiken, kunnen veel tijdelijke problemen opgelost worden door het gebruik van de prolite pad.  

Zoals met alles zal het niet de pasvorm van een niet passend zadel kunnen veranderen, maar het kan in veel gevallen wel ingezet worden om een zo optimaal mogelijke situatie te scheppen. Om bij het bestaande zadel, dat niet goed pas maar om welke reden dan ook (nog) niet vervangen kan worden toch, op een voor het paard acceptabele manier, te kunnen blijven gebruiken .

Ook bij paarden met een tijdelijke terugval in de spieren, scheefheid etc kan het gebruik van een prolite pad in veel gevallen een goede hulp zijn om bij het herstel mee te helpen.