Happy Horse Zadelpasservice                                                      

Boze blikken bij de verzorging en het zadelen? Het paard niet happy en bij de training voelt het niet zoals het zou moeten?

Je hebt er wel eens over nagedacht waarom het paard zich zo gedraagt. Hoe het komt dat je vastloopt in de training en het paard niet blij en fit zijn werk (meer) doet. Natuurlijk kan het gedrag vele oorzaken hebben en lang niet altijd is het eenvoudig vast te stellen wat er aan de hand is. 

Zorgen voor een goed passend zadel is vaak de 1e stap die je nemen kan om de zoektocht naar de oplossing van het probleem te starten.  Een paard met een goed passend zadel heeft meer plezier in zijn werk en zal, eenmaal verlost van pijnlijke plekken, het poetsen en zadelen ook vaak weer beter accepteren, fijner kunnen bewegen en meer kunnen presteren.

Een slecht passend zadel kan allerlei fysieke problemen geven, onder andere aan de (rug)bespiering en het bewegingsapparaat, maar ook met de mentale gesteldheid van het paard, met alle gevolgen voor de gezondheid van dien!

Ook de ruiter ondervindt nadelen van een niet goed passend zadel. Moeite met het vinden van de balans en de juiste houding maakt de training onnodig ingewikkeld en daardoor minder leuk .  

Als geregistreerd Saddle fitter van de SMS (gb) en gediplomeerd Master Saddle Fitting Consultant (nl) wil ik je graag op weg helpen naar een voor jou en je paard zo optimaal mogelijk passend zadel. Je kunt bij mij terecht voor een zadelcheck van je huidige zadel maar ook voor de aanschaf van een nieuw zadel. Als er aanpassingen nodig en mogelijk zijn dan pas ik dit zadel ter plekken aan op het paard.

Bij constatering van mogelijke lichamelijke klachten zal ik altijd eerst doorverwijzen naar een dierenarts, fysiotherapeut, of andere disciplines. 

 Als je vragen hebt of meer informatie wilt, mag je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

*****************************************************************************************************************************************************************************

Ter voorbereiding van de afspraak ontvang ik graag via de mail de volgende informatie;

Gegevens NAW + mobiel nummer eigenaar/ruiter + lengte/gewicht/niveau/disipline/leeftijd. Het staladres.

Gegevens paard: Ras, hoogte, leeftijd, niveau (evt foto in stand van beide kanten + 1 van achteren/schouders genomen)

Reden voor de afspraak en wensen van de ruiter.

En tot slot beschikbaarheid van ruiter/eigenaar zodat ik hiermee zo veel mogelijk rekening kan houden met het plannen van de routes. Enige flexibiliteit voor het plannen van een tijd en datum van uw kant is hierbij wel nodig, ik doe mijn uiterste best het iedereen naar de zin te maken maar dat lukt niet altijd….

Voor een volledige check/consult moet u rekening houden met een tijdsduur van ongeveer 1,5 uur.

Het wordt van u verwacht dat het paard schoon en droog wordt aangeboden en dat de ruiter geschikte kleding/schoenen draagt voor het rijonderdeel. Ook raden wij u ten sterkste aan een cap te dragen bij het rijonderdeel van het pasconsult!

Het rijden tijdens het pasconsult geschiedt altijd op eigen risico.