Over Happy Horse Advies

Mijn eigen fokproduct Whisper
Mijn eigen fokproduct Whisper
Lizzy Lynn mijn kleine knuffelshet
Lizzy Lynn mijn kleine knuffelshet

Paarden zijn mijn grote liefde. Als meisje van 6 was ik, zoals zovelen, niet weg te slaan van de manege. Als 11- jarige kreeg ik mijn 1e pony en de stallen zijn sindsdien niet meer leeg geweest. Op mijn 18e heb ik de Commandantencursus van de Orun gedaan. Uiteindelijk ben ik, na een paar jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, bij een paardenstamboek aan het werk gegaan. Een superleuke tijd!

In die jaren heb ik regelmatig een wedstrijdje gereden met mijn zelf opgeleidde paard maar net toen de punten voor de Z binnen waren moest ik wegens onverklaarbare kreupelheid met dit paard stoppen. Het paard dat toen in mijn bezit kwam was een project op zich. Een zwaar verwaardeloosde KWPN merrie die alle vertrouwen in de mensheid kwijt was. 

Met veel geduld en doorzettingsvermogen en door steeds weer nieuwe oplossingen te bedenken is zij toch een heel fijn paard geworden dat plezier had in het leven.

Door deze merrie heb ik andere vormen van training en omgang met paarden onderzocht.
Na een poosje rondsnuffelen bij diverse “goeroes” heb ik uiteindelijk in de Academische rijkunst en in het centered riding grotendeels gevonden wat ik zocht. Eerlijk paardrijden met gevoel en begrip voor het paard.
Met de zelf gefokte dochter van bovenstaande merrie ben ik samen op weg gegaan
om hier zoveel mogelijk van te leren en dit in de vingers te krijgen.
   
Inmiddels heb ik voor Whisper een ander baasje moeten zoeken. Te weinig tijd om haar voldoende aandacht te geven en daar is zij geen paardje voor.  Zelf ben ik nu heel blij met mijn Freiberger Milly. Een paardje met Labradorkarakter om na lange werkdagen lekker mee het bos in te trekken en fijne lessen te volgen in de academische rijkunst en centered riding.

Milly en ik, zomer 2011
Milly en ik, zomer 2011

Mijn missie is om mensen mee te geven hoeveel plezier je samen met je paard kunt hebben. Hoe leuk het voor beiden kan zijn is om samen te werken en te ontdekken hoe je elkaar verbeteren kan, fysiek en mentaal. 

Natuurlijk moeten daarvoor de omstandigheden kloppen, Zadel, hoofdstel/bit, voer, tanden, instructie, training, hoeven,leefomstandigheden, etc alle schakeltjes zijn belangrijk om het paardenwelzijn zo voor elkaar te hebben dat het ook voor het paard een prettige ervaring is om met de mens te werken. 

Ik hoop in dat stukje het deel met betrekking tot het zadel voor paard en ruiter in te kunnen vullen.                          
 

Om hier goed in te kunnen adviseren heb ik in 2007 de opleiding voor MSFC zadelpasser en in 2011 de engelse SMS opleiding voor qualified saddlefitter en de zadelmakersopleiding (om ook eventuele aanpassingen te kunnen realiseren) gevolgd.  Het geeft veel voldoening om mensen de ogen te kunnen openen en het paarden wat makkelijker te maken.

Zo wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de relatie van mensen en hun paard. In de hoop en het vertrouwen dat paard en ruiter heel veel jaren plezier zullen beleven aan het samen zijn.