Verkoop Maatwerk en Merkzadels

Happy Horse Advies levert verschillende zadels die gemaakt worden in Engeland door verschillende Master Saddlers.
 
Bij de wens voor een nieuw zadel wordt eerst de volledige zadelcheck uitgevoerd.
 
Dat wil zeggen dat de conformatie van het paard beoordeeld en bekeken wordt op mogelijke “uitdagingen” welke van invloed kunnen zijn voor de pasvorm van het zadel waarna er een controle van de rug plaatsvind. 
Ook wordt het paard bekeken in  beweging in zowel stap als draf en worden er templates gemaakt van de rug.

Nadat dit allemaal is vastgelegd wordt er een keuze gemaakt welke type boom, kussens en vulling voor het paard geschikt zijn en wat de wensen en voorkeuren van de ruiter zijn.
Daarna zal bekeken worden welk zadel in de basis past op het paard, zowel in stand als in beweging onder de man en kan meteen de invloed van het zadel op de houding van ruiter beoordeeld worden.

Als zowel paard als ruiter tevreden zijn kan het zadel besteld worden waarbij de mogelijkheid bestaat om eventueel voor paard of ruiter gewenste aanpassingen aan het basisontwerp van het zadel te laten uitvoeren. Natuurlijk kan het zadel ook in  verschillende leersoorten en kleuren aangeschaft worden.

De aflevering van het zadel wordt door Happy Horse Advies persoonlijk gedaan om de puntjes op de i te zetten. Ook vind er altijd een na-controle plaats na ongeveer 20 rij-uren waarbij het zadel indien nodig bijgevuld en weer uitgebalanceerd wordt.

Thorowgood/ Kent&Masters

Naast de diverse engelse maatwerkzadels van Sankey Saddlery, Ian Hestilow, Ideal, Fairfax en Frank Baines is Happy Horse Advies ook verkooppunt voor de Thorowgood en Kent&Masters zadels, voor veel situaties een goed en betaalbaar alternatief voor het echte maatwerk.

Deze zadels worden gemaakt in het Engelse Walsall. Het zijn geen maatzadels maar er zijn wel veel mogelijkheden
ingebouwd om  het zadel passend te kunnen maken voor een grote groep paarden. 
De zadels worden zowel in kunststof (thorowgoodlijn) als in leer (kent&masterslijn) geleverd.  Er zijn verschillende modellen beschikbaar voor verschillende type paarden.
Testen met drukmetingsystemen hebben aangetoond dat de drukverdeling/prestaties van de Thorowgood en kent&masters zadels zeker niet onderdoen voor die bij vele andere merken.     
       
                                                                             
Kijk voor meer info over de K&M zadels: www.kentandmasters.co.uk

 

Singels

Een goede singel is van groot belang. Bij de meeste zadels kan in dezelfde kleur een leren handgemaakte singel bijbesteld worden. Ook zijn er goede neopreen singels in het assortiment opgenomen.

Ook het produkt van het jaar de Fairfax performancesingel is verkrijgbaar bij Happy Horse Advies. Dit uitermate uitgekiende produkt heeft veel losgemaakt in zadelland en blijkt de prestaties van de paarden duidelijk te verbeteren.