Verkoop Maatwerk en Merkzadels

Maatwerkzadels in de maak.
Maatwerkzadels in de maak.

Happy Horse Advies levert verschillende zadels die gemaakt worden in Engeland door verschillende Master Saddlers.
 
De basis voor het aanmeten van een nieuw zadel is altijd de zadelcheck cq het zadelpasconsult waarbij een goed beeld ontstaat wat paarden ruiter nodig hebben Zoals u eerder heeft kunnen lezen wordt bij de zadelcheck  de conformatie van het paard beoordeeld en bekeken en beoordeeld op mogelijke “uitdagingen” welke van invloed kunnen zijn voor de pasvorm van het zadel. 

Nadat dit allemaal is vastgelegd wordt er een keuze gemaakt welke type boom, kussens en vulling voor het paard geschikt zijn en wat de wensen en voorkeuren van de ruiter zijn.
Daarna zal bekeken worden welk zadel en welke boom in de basis past op het paard, zowel in stand als in beweging onder de man en kan meteen de invloed van het zadel op de houding van ruiter beoordeeld worden.

Als zowel paard als ruiter tevreden zijn kan het zadel besteld worden waarbij de mogelijkheid bestaat om eventueel voor paard of ruiter gewenste aanpassingen aan het basisontwerp van het zadel te laten uitvoeren. Natuurlijk kan het zadel ook in  verschillende leersoorten en kleuren aangeschaft worden.

De aflevering van het zadel wordt door Happy Horse Advies persoonlijk gedaan om de puntjes op de i te zetten. Ook vind er altijd een na-controle plaats na ongeveer 20 rij-uren waarbij het zadel indien nodig bijgevuld en weer uitgebalanceerd wordt.

 


Singels/beugelriemen en dekjes

Singels

prolite performance singel
prolite performance singel

Een goede singel wordt nog wel eens onderschat maar is van groot belang.  De lengte van de singel moet voldoende zijn om de ellebogen bij de gespen vandaan te houden. Ook is de pasvorm van belang. Niet ieder paard heeft baat bij eenzelfde type singel.                                  Bij de meeste zadels kan in dezelfde kleur een leren handgemaakte singel bijbesteld worden. 

Happy Horse heeft een ruime keuze aan verschillende merken en type singels in het assortiment zodat voor elk paard de juiste keuze gemaakt kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beugelriemen/Beugels

Happy Horse heeft verschillende type beugelriemen welke 1 ding gemeen hebben; ze zijn van uitstekende kwaliteit. Zeker bij de aanschaf van beugelriemen is goedkoop duurkoop. Om uitrekken te voorkomen zijn alle door ons verkochtte riemen voorzien van een nylon binnenwerk en omhult met een zacht leer.

Wij hebben beugelriemen van de merken Sankey, Ideal, Fairfax, Kent and Masters, Kavalkade en Baloun. Qua type riemen kunt u bij ons terecht voor de enkelvoudige T-bar of gesp riemen of de normale dubbele gesp riem.

U kunt bij ons ook terecht voor veiligheidsbeugels in verschillende uitvoeringen.

 

Onderleggers/dekjes en schabrakken

Ook de onder het zadel gebruikte onderleggers/dekjes en schabrakken zijn belangrijk voor de pasvorm van uw zadel! Uitgangspunt is dat de pasvorm van de dekjes passen bij de rug van uw paard met een duidelijk aanwezige ruimte voor de schoft. Het materiaal kan het beste stevig klein gestikt zijn en ademend zijn. De dekjes van le Mieux zijn een goed voorbeeld voor een dekje van fijn materiaal en een uitstekende pasvorm. Deze dekjes zijn tevens verkrijgbaar met een onderlining van bont wat door gevoelige paarden vaak gewaardeerd wordt.

Om tijdelijke (of in sommige gevallen permanente) veranderingen van de rug te ondervangen zonder meteen een ander zadel aan te hoeven schaffen zijn verschillende onderleggers verkrijgbaar; Le mieux pro sorp, prolite, kavalkade vario zijn enkele types welke kunnen helpen het zadel uit te balanceren om zo de pasvorm van het zadel weer wat te verbeteren. 

Stop niet zomaar van alles onder je zadel zonder te overleggen met de zadelpasser. De slogan baat het niet schaad het niet gaat hier niet op!!!!