Maatwerk uit Engeland

Happy Horse Advies heeft met verschillende zadelmakerijen uit het VK een overeenkomst. Hierdoor kan ik altijd een onafhankelijk advies geven welk type/merk het beste bij u en uw paard zal passen en bij de betreffende zadelmakerij het zadel laten maken.

Voor de maatwerkzadels zijn de volgende opties beschikbaar;

Sankey Saddlery

Sankey Saddlery; Een klein bedrijf uit de buurt van het Schotse Glasgow. Dit bedrijf heeft kwaliteit en vakmanschap zeer hoog in het vaandel staan. Elk zadel wordt volledig door 1 en dezelfde persoon gemaakt. Van het controleren van de kale boom tot het laatste vastzetten van het kussen en het volledige design…. Het wordt allemaal door 1 persoon gedaan. Dit maakt dat er een grote berg aan beroepstrots en produkttrots bij deze zadels komt kijken; Elk zadel gaat alleen de deur uit bij 100% perfectie en 100% kwaliteit.

De Sankey zadel zijn verkrijgbaar in de Black Lable versie (standaard patronen/leer) en in volledig custom made dus exact hoe u en uw paard het willen hebben.

 

 

Ideal Saddlery/WSR

sophia crown
sophia crown

Een andere grote zadelmakerij waar ik mee samenwerk is Ideal. Veel “eigen” merken van nederlandse zadelpassers worden hier gemaakt. Happy Horse verkoopt niet onder haar eigen label maar gewoon onder het Crown label van ideal zelf.

Ideal staat erom bekend dat zij een enorme collectie verschillende bomen tot hun beschikking hebben zodat bij de moeilijke gevallen er altijd wel een boom is die werkt. Ideal heeft een schat van ervaring binnen het bedrijf en is altijd bereid om mee te denken om een oplossing te vinden voor een zadelprobleem.

 

Bij ideal hebben ook de ontwikkelingen mbt een verstelbare boom niet stilgestaan en inmiddels zijn er fijne zadels beschikbaar met een verwisselbaar kopijzer.

Olivia dressage
Olivia dressage

 

Ideal heeft zowel vaste modellen beschikbaar als ook maatwerk zadels.

TT-dressage met verwisselbaar kopijzer.
TT-dressage met verwisselbaar kopijzer.
EGP maatsysteem verwisselbare kopijzers ideal
EGP maatsysteem verwisselbare kopijzers ideal

 

 

 

KENT AND MASTERS / THOROWGOOD

Voor een iets minder hoge investering heeft Happy Horse Advies meestal ook een oplossing in de vorm van een Kent And Masters original, S-line of eventueel een thorowgood T8 of T4. Zadels met een uitstekende pasvorm en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Het betreft confectiezadels op een kunststof boom met verwisselbaar kopijzer. De zadels zijn in verschillende modellen te krijgen en zijn zeer goed en eenvoudig aanpasbaar. Hierdoor is vaak een oplossing beschikbaar voor de meeste paarden binnen de verkrijgbare range. De zadels zijn zowel in dressuur, veelzijdigheid als springzadels verkrijgbaar.

Met deze lijn heb ik al veel paarden en mensen heel gelukkig gemaakt.

kent and masters s-line dressuur
kent and masters s-line dressuur