Happy Horse Advies heeft met verschillende zadelmakerijen uit het VK een overeenkomst. Hierdoor kan ik altijd een onafhankelijk advies geven welk type/merk het beste bij u en uw paard zal passen en bij de betreffende zadelmakerij het zadel laten maken.

Voor de maatwerkzadels zijn de volgende opties beschikbaar;

Sankey Saddlery

Sankey Saddlery; Een klein bedrijf uit de buurt van het Schotse Glasgow. Dit bedrijf heeft kwaliteit en vakmanschap zeer hoog in het vaandel staan. Elk zadel wordt volledig door 1 en dezelfde persoon gemaakt. Van het controleren van de kale boom tot het laatste vastzetten van het kussen en het volledige design…. Het wordt allemaal door 1 persoon gedaan. Dit maakt dat er een grote berg aan beroepstrots en produkttrots bij deze zadels komt kijken; Elk zadel gaat alleen de deur uit bij 100% perfectie en 100% kwaliteit.

De Sankey zadel zijn verkrijgbaar in de Black Lable versie (standaard patronen/leer) en in volledig custom made dus exact hoe u en uw paard het willen hebben.

 

Fairfax Performance Range

Het Engelse bedrijf Fairfax is een grote onderneming welke bekend staan om hun innovatieve produkten zoals bijvoorbeeld de performance singel en het fairfax hoofdstel. Maar ook op het gebied van het ontwikkelen van hun zadels staat dit bedrijf niet stil. Het performance panel in combinatie met de kunststof boom met verwisselbaar kopijzer is voor veel paarden het ulitime zadel waar zij super onder kunnen functioneren.

Het fairfax zadel is een uniek confectiezadel wat op veel fronten aanpasbaar is. Ook bij veranderingen van uw paard is het aanpassen vaak eenvoudig te realiseren.

 

 

 

Ideal Saddlery/WSR

sophia crown
sophia crown

Een andere grote zadelmakerij waar ik mee samenwerk is Ideal. Veel “eigen” merken van nederlandse zadelpassers worden hier gemaakt. Happy Horse verkoopt niet onder haar eigen label maar gewoon onder het Crown label van ideal zelf.

Ideal staat erom bekend dat zij een enorme collectie verschillende bomen tot hun beschikking hebben zodat bij de moeilijke gevallen er altijd wel een boom is die werkt. Ideal heeft een schat van ervaring binnen het bedrijf en is altijd bereid om mee te denken om een oplossing te vinden voor een zadelprobleem.

Ideal heeft zowel vaste modellen beschikbaar als ook maatwerk zadels.

 

 

 

KENT AND MASTERS / THOROWGOOD

Voor een iets minder hoge investering heeft Happy Horse Advies meestal ook een oplossing in de vorm van een Kent And Masters original, S-line of eventueel een thorowgood T8 of T4. Zadels met een uitstekende pasvorm en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Het betreft confectiezadels op een kunststof boom met verwisselbaar kopijzer. De zadels zijn in verschillende modellen te krijgen en zijn zeer goed en eenvoudig aanpasbaar. Hierdoor is vaak een oplossing beschikbaar voor de meeste paarden binnen de verkrijgbare range. De zadels zijn zowel in dressuur, veelzijdigheid als springzadels verkrijgbaar.

Met deze lijn heb ik al veel paarden en mensen heel gelukkig gemaakt.

kent and masters s-line dressuur
kent and masters s-line dressuur